Parring og nytårs opdatering!/Mating and new years update!

(English translation under the danish part!(16. jan’15))
SÅ besluttede Mystique at det var tid, og hun er den 27. December 2014 parret med Viltti! Vi krydser fingre og håber det hele går som det skal, så vi har hvalpe i slutningen af Februar! myviltti
Der kan læses mere om parringen under fanen “Hvalpe/puppies”! Jeg opdaterer nok lidt hen ad vejen, i hvertfald når vi begynder at være sikre på at hun er drægtig.. Vi scanner og røngtenfotograferer ikke ;)

Der er opdateret lidt rundt omkring på hundenes forskellige sider – tag et kig rundt, nu du er her!

Ja, og så har jeg vidst glemt at berette om 2014’s sidste udstilling: nemlig juleudstillingen i Spidshundeklubben den 6. December! Som altid er det en meget pakket udstilling og bare bedømmelsen af lapphundene tager hele dagen, fordi der er så mange deltagende.. Vi havde Ainu tilmeldt i Hvalpeklasse og Tholie og Ranec i juniorklasse, alle tre for sidste gang i deres respektive klasser.. Tholie havde egentlig valgt at gå i fæld om onsdagen, hvor vi skal afsted søndag, men jeg tog chancen og lod den sidde, selvom hun tottede noget så frygteligt på benene!
Ainu indtog ringen som han tidligere har gjort ;)

 

Dreamlapin’s Ainu, HvalpeklasseAinu BOB Puppy
Særdeles Lovende, 1. Plads
BIR HVALP OG BIS4 HVALP!

Kritikken, fra dommer Per-Harald Nymark :”7 måneder, kraftig han udmærket type, velskåret maskulint hoved racetypisk, kraftig veludviklet krop, til trods for sin unge alder gode vinkler for og bag, gode poter, god pelskvalitet, udmærket temperament”

Lapinkaunis Ranec, Juniorklasse
Very Good
Kritikken, fra Dommer Per-Harald Nymark: “16 måneder, middelstor han, lidt luftig, godt skåret hoved, vågent udtryk, bra udviklet bryst, lidt brandt kryds, god benstamme, gode poter, lidt stejl skulder, ellers gode vinkler i benene, udmærket hårlag og gemyt, lidt høje haser og noget understillede bagbensbevægelser.”

DKJV14 Lapinkaunis Tholie, Juniorklasse
Excellent, 1. Plads, CK
2. Bedste Tæve, Reserve-Cert og Junior Klub Cert
BIR JUNIOR, KLBJCH(Klubjuniorchampion) samt BEST IN SHOW JUNIOR!!!

Kritikken, fra dommer Per-Harald Nymark: “16 måneder gammel tispe passende stor, udmærket type, velformet racetypisk hoved, harmonisk krop, gode vinkler i benene, godt hårlag og gemyt, harmoniske bevægelser.”

Vores skønne, pelsfældende, tottende, bissede prinsesse overraskede os endnu en gang og tog endnu en titel OG en BIS med hjem!! Sikken dog en slutning på året! Vi kunne knap være i bilen på vej hjem, både pga af foder-præmier og rosetter, men mest fordi vi knap kunne tro på det! Tholie BIS
Da jeg stod i ringen med hende til BIS Junior, havde jeg gjort mig klar til at trykke dommeren i hånden og få afvide “tak for idag” – jeg havde puttet godbidden i lommen, tørret hånden og var helt klar til at stikke labben frem da dommeren blot går forbi Tholie og jeg..  Og derved signalerer at vi er blandt de fire sidste i et stærkt felt! “Wauw!” tænkte jeg og gjorde mig selv klar til at gå over mod den grønne 4. plads – men nej nej, sådan skulle det altså ikke gå, og det ender med at Tholie og jeg står side om side med en super lækker Basenji-junior, og jeg tør ikke helt tro på det, da der over højtalerne bliver fortalt at Lapphunden er på første pladsen!! Jeg måtte simpelthen have set SÅ sjov ud i ansigtet! Den skønne Tholie fik et flyvende kram på vej hen til den røde 1. plads og kunne slet ikke forstå alt postyret – hun havde jo bare gjort som hun plejer, og opført sig som en skøn lille stjerne! Hun bliver desuden den første Lapphundetæve til at erhverve sig titlen som Klub Junior Champion i Danmark!

Og vores Ainu-dreng er vi bestemt også stolt af, da han slutter sin hvalpe-karriere af med en BIS4 Hvalp i skøn stil under en streng dommer! Han har lige en enkelt, uofficiel udstilling tilbage i hvalpeklasse, før han skal prøve kræfter med de officielle klasser og jeg glæder mig til at starte det nye udstillingsår med ham!(scroll under den engelske oversættelse for flere billeder!)


 

We are happy to announce that Mystique is now(27th of december) mated to Viltti, and we are now hoping for puppies late february’15! More information about the mating under “Hvalpe/Puppies”! I’ll update along the way, when we are sure she is carrying a precious cargo! We don’t scan or take x-ray photos, so we’ll just have to wait!

I’ve updated the site – the dogs have new pictures! Take a look while you’re here :)

I’ve forgotten to update about the last show of the year on december 6th 2014! What a day it was!
Dreamlapin’s Ainu won the Puppyclass with Very promising, then Best Of Breed puppy and in the main ring he was awarded BIS4 puppy!
Lapinkaunis Ranec was entered in juniorclass for the last time and got a Very Good with a nice critique!

DKJV14 Lapinkaunis Tholie was the star of the day! She was also entered in juniorclass for the last time, where she was graded Excellent, won the class with a CQ and Junior Club Certificate – making her the first finnish lapphund bitch to gain the Junior Club Champion title in Denmark! She went on to the best bitch competition, where she won BB2 and was awarded a reserve-certificate! We were flying! In the main ring she did a fantastic job – making me proud from the very first moment! As the judge made har cuts, I was ready to shake her hand and leave the ring(the lapphunds doesn’t normally get placed in the BIS Junior) BUT the judge passed us, signaling we were one of the four best! WOW! At first I couldn’t believe it, and I was ready to settle with the fourth place – but the judge liked Tholie VERY MUCH and Tholie went on to BEST IN SHOW JUNIOR!

We are soooo proud of our three youngters – they’ve done a great job in puppy and juniorclass this year, making us even more proud each time! We are looking forward to start a new show-year with all these lovely pups :)

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s