Om os/About us

(English version coming soon!)
Vi er en familie på fire mennesker(John, Kirsten, Stefan og Melanie), en flok skønne lapphunde og en enkelt kat. Vi er bosat på et lille landbrug i Døstrup, 5 km nord for Hobro – Nordjylland.

John og Kirsten startede ud som Katteri Kissimmee med Perser-Katte, men i dag er det ikke længere kattene der tager alt vores fritid, selvom vi stadig har en enkelt tilbage.. I dag er det hundene der udgør et centralt samlingspunkt i familien og størstedelen af vores fritid bliver tilbragt med hundene!

Til dagligt fungerer alle vores hunde som helt normale, dejlige, overskønne familiehunde! De bor i huset sammen med os altid, og det er også her hvalpene vokser op. Ainu og Zahir bor til dagligt hos Melanie, men er med hjemme på gården de fleste weekender.

Hundene nyder en daglig tilværelse der nærmest kredser om dem, og deres ve og vel. De er med i alt der sker på gården og nyder gåture over markerne til vores egen skov og ned til vores egen lille sø. En 3300m2 stor græs-plæne er indhegnet for hundene at boltre sig på – her praktiserer vi rally-lydighed, ringtræning, almindelig lydighed, søg efter mad i græsset og generelt bare HYGGE! Man kan se mange billeder af vore hverdag med hundene under fanen Galleri.


Som kennel er vi tre(Kirsten, John, Melanie) der har gennemført DKKs opdrætteruddannelse, og vi har haft et vellykket kennelbesøgPrint uden anmærkninger – hvilket betyder at vi er godkendt af DKK og har ret til at bruge mærket “DKK-Godkendt Opdrætter”. Kirsten har udover dette også gennemført den lovpligtige Hundeholder-uddannelse.

Kirsten og John er begge ejere af kennelnavnet Lapinkaunis, hvor Melanie har eget kennelnavn til egne kuld i fremtiden; Aperture. 

Vores kennel startede med Ollie i 2008, hvor vi hentede hende hos Fjällfarmen i Sverige – og året efter tog vi turen igen for at hente Qira fra samme opdrætter! De to var i et par år “the fabulous two”, indtil Qira fødte en skøn lille pige, som fik navnet Mystique. Hun går idag mest under navnet My og hun er vores første hjemme-avlede Champion!
Herefter fulgte en skøn tæve efter Ollie – Tholie; en skøn humørspreder!

Og så var der lige den, med den femte..  Dreamlapin’s Ainu kom til kennelen som en studentergave til Melanie – og hvilken gave han har været til hele familien og hundeflokken!
I 2016 lavede vi en drømme-parring, hvor vi ikke kunne lade chancen gå fra os – vi valgte at beholde en tæve, der til dagligt går under navnet LouLou..

Siden er der kommet et par hunde til i flokken – Sabi, Ajo, Zahir, Shelby, Lova, Naja og Aslak. Fire af dem er dog alle udstationeret hos egne familier og bor derfor ikke hjemme på gården. Læs mere om alle hundene under deres respetive faner under Vores hunde – hanner og Vores hunde – tæver.


Når man kontakter os, får man oftest Kirsten i røret.
En gang i mellem kan man også møde John eller Melanie i den anden ende, men det er mere sjældent.
I forhold til mails er Kirsten  også her den man møder – hun får dog også hjælp fra Melanie en sjælden gang imellem.

Melanie er webmaster på hjemmesiden, og står for opdateringer, billeder og lign. Det er også mig, man skal finde på Facebook hvis man ønsker at følge kennelen på en lidt mere up-to-date basis! Skal der stilles spørgsmål om genetik er det også mig, man skal henvende sig til. Selvom jeg nu er flyttet hjemmefra, er hundene stadig en stor del af min hverdag og jeg kommer hjem til flokken, så ofte som min uddannelse lader tiden være til det. Heldivis bor mine egne to drenge hos mig og derfor er jeg ikke helt hunde-fri i hverdagen. Har vi hvalpe der skal til udlandet og derfor bliver længere er det også mig der får fornøjelse af at socialisere og hygge omkring dem.

Stefan mødes oftest på gården i weekenderne, hvor han agerer semi-proff hundenusser og hygger med hundene :) Han er også med på en udstilling en gang i mellem, når tiden er til det.

Vi kan kontaktes på
tlf. 40 75 88 17(Kirsten) / 22 67 44 18(John)
Mail – brug kontaktformularen under “kontakt” !

Med venlig Hilsen
Familien Holebæk – Kennel Lapinkaunis

oasen

Den fædrende gård, hvor alting startede!

 

Advertisement