Hvalp fra os

En hvalp fra os: 

Når du sidder og læser dette, er det måske fordi du har en hvalp fra os i tankerne. Men måske tænker du: Hvorfor passer  en hvalp fra Kennel Lapinkaunis til os? Dette er hvad en hvalp fra os betyder:

En hvalp fra os vil være efter udstillede, HD-fotograferede, DNA-testede og øjenlyste forældre, med gode familiehunde-egenskaber. Vi avler efter DKK’s avlsrestriktioner, hvilket vil sige, at vi kun avler på HD-frie forældre(A,B, eller C hofter), med raske øjne, som er testet fri eller bærer for Prcd/PRA – mindst én forældredyr til hvalpene er desuden også testet for GSDII/Pompes inden avl! Vi avler efter racetypiske hunde, der både kan bruges som familiehunde, men også vil egne sig til div. Discipliner indenfor hundesporten som fx Udstilling, rally-lydighed og lign. Hvalpene vil dog blive solgt som familiehunde.

Vores hvalpe vokser op i huset hos os, og de er med i de daglige gøremål. Vi har et perfekt rum i forbindelse med køkken og stue hvor mor og hvalpe har “helle” de første par uger. Som hvalpene bliver ældre udvides rummet med oplevelser af forskellig art, og hvalpene kommer med rundt i hele huset. Er vejret ikke til udeleg sørger vi for at tilbyde hvalpene alderssvarende udfordringer.

DSC_4320-2

Hvalperummet

Hvalpene vil fra ca. 4. leveuge få mulighed for at komme ud, hvis vejret er til det. Vi har dagligt alle hvalpene i hænder mange gange om dagen, og vi vænner dem til at blive børstet, få kigget tænder, ører mm. Vi lægger meget vægt i princippet om ”Syv forskellige”, hvilket fx kan være forskellig steder at spise, forskellige slags legetøj eller forskellige gulve. Hvalpene vil være vant til sele og snor, og have været ud og gå små ture alene, uden resten af flokken. Hvalpene vil blive vænnet til BARF-foder fra tredje leveuge. Vi lægger desuden også meget vægt i socialisering af hvalpene, og skulle det ske, at der er én der bliver hos os lidt længere end de andre, vil vi gøre vores til, at hvalpen bliver en gennemsocialiseret hund, der er klar til at møde verden, når den rette familie viser sig.

Vores hvalpe bliver en del af familien, som vores voksne hunde er det, og vi går op i at give dem en opvækst der ruster dem til livet i deres nye familier, og vi ser gerne at man fortsætter med denne udvilking når man overtager hvalpen – at man ikke blot går til hvalpetræning men også gerne fortsætter med unghundetræning.

Hos os er man altid velkommen til at komme og besøge os, og se hvalpene ”Live” :) Dog først efter hvalpene er rundet 4 uger, da både tæve og hvalpe skal have ro de første par uger.

Når hvalpene er 7 uger, vil de blive hvalpetestet af en Hundeadfærdsspecialist.. Det er delvist ud fra denne test, at vi ”vælger” hunden til familien. Hvalpen vælges selvfølgelig stadig i samråd med den kommende familie.  Når vi vælger at få lavet en hvalpetest er det på baggrund af, at hver familie gerne skal ende med den hvalp, der passer bedst til dem. Det nytter ikke noget man har en hund der er pæn at kigge på, hvis ikke man synes det er en dejlig hund!! Derfor er det også ekstra vigtig at man som familie er afklaret med hvad man har af ønsker til en hund, og at man fortæller disse til os – på den måde kan vi få lavet det bedste match for både familien og hundens skyld.

En hvalpetest viser dog kun hvordan hvalpen er på hvalpestadiet – det er ikke en beskrivelse af hunden som voksen. Den skal ses som et redskab til at få den bedste start med det lille nye familiemedlem.

Ved 8 uger udfører vi en strukturel evaluering af hvalpene til intern brug. Dette er en måde for os at evaluere vores avlsarbejde og blive klogere på vores egne linjer – vi opdrætter nemlig ikke bare hunde for at gøre det; vi ønsker at bevare og beskytte denne skønne race, så der også er smukke, venlige og kloge Finske Lapphunde om mange mange år!

Hvalpene er klar til at flytte hjemmefra når de er 8-9 uger.  Inden udflytning vil hvalpen være hvalpetestet, vaccineret første gang og blive chippet. Når hvalpen flytter vil der medfølge: Stamtavle fra DKK, købskontrakt, sundhedsbog, hvalpetest og foder til de første par uger. Vi har et  stort ønske om at holde kontakt med vores hvalpe gennem hele deres liv, og derfor tilbyder vi mulighed for medlemsskab i vores private gruppe på Facebook, hvor billeder, opdateringer og spørgsmål kan deles i et miljø hvor ingen spørgsmål er dumme og hvor alle er lige velkommen..

Advertisement